Covid-19-apurahahaku

Lastentautien Tutkimussäätiö tukee omalta osaltaan koronavirus-tutkimusta ja avaa Covid-19-apurahahaun

COVID-19-pandemiasta tähän mennessä kertyneiden tietojen mukaan koronavirus aiheuttaa pääsääntöisesti vain lievän taudin lapsille, vaikka he yleensä sairastuvat herkästi tarttuviin hengitystiesairauksiin ja voivat saada vakavan, nopeasti etenevän taudin. Tutkimustieto lasten koronavirusinfektioista on toistaiseksi puutteellista. Avoimia kysymyksiä ovat mm. lasten puolustusmekanismit koronavirusta vastaan, periytyvä alttius sairastua, hankitun immuniteetin merkitys, akuutit lisätaudit sekä myös äidin koronainfektion mahdollinen vaikutus sikiöön tietyssä raskauden vaiheessa.

Lastentautien Tutkimussäätiö tukee tutkimustyötä tämän vakavan, mutta vielä vaikutusmekanismeiltaan huonosti tunnetun koronaviruspandemian voittamiseksi ja erityisesti sen vaikutuksista lapsiin.

Mikäli teet lasten COVID-19-infektioon kohdistuvaa epidemiologista, kliinistä, solubiologista, geneettistä, lääke- tai hoitotutkimusta, voit hakea COVID-19-apurahaa 15. 5. 2020 mennessä. Hankeapurahan suuruus on maksimissaan 150 000 euroa ja sen kesto voi olla yhdestä kolmeen vuoteen.

Hakemus täytetään Säätiön sähköisessä hakujärjestelmässä:
https://www.lastentautientutkimussaatio.fi/apurahat/kirjaudu-apurahaohjelmaan/

Haku alkaa 9.4.2020 ja päättyy 15.5.2020 klo 24.00. Hakemukseen liitetään enintään kahden sivun pituinen CV, 20 parasta julkaisua (IF ja siteeraukset), joista viisi on merkitty tärkeimmäksi. Tutkimussuunnitelma on korkeintaan 10 sivua, johon sisältyy mahdolliset liitteet. Tarkemmat ohjeet löytyvät Säätiön verkkosivuilla olevasta sähköisen hakemuksen täyttöohjeesta.

Tiedustelut hakuun liittyen säätiön toimistosta ti-to klo 10.00 -14.00 puhelimitse 09-5766 196 tai sähköpostilla lts@lastentautientutkimussaatio.fi

Lastentautien Tutkimussäätiön Hallitus

Sähköisen hakemuksen täyttöohje (.pdf)

Lähipiiri (.pdf)

Rekisteriseloste